Autentificare
Prima pagina > Catalog ONG > Sanatate > Organizatia Caritas Satu Mare
   video_ong
video_anunt
Avem 69 vizitatori online

Număr afişări conţinut : 58724

 

Organizatia Caritas Satu Mare

10

Organizatia Caritas Satu Mare


Strada: Piata Libertatii
Numarul: 20
Bloc: -
Apartament: -
Codul postal: 440014
Orasul: Satu Mare
Judetul/Sectorul: Satu Mare Romania
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza Adresa Web
Persoana de contact: Fazekas Csilla
Telefon: 0372-758250
Fax: 0261-710464
Hotline: -
Organizatia Caritas Satu Mare este o asociatie non-profit înfiintata în 1990, devenita ulterior membra a Confederatiei Caritas România, care mai cuprinde alte zece organizatii similare din tara. Daca în momentul înfiintarii misiunea principala a organizatiei a fost coordonarea distribuirii ajutoarelor trimise din strainatate imediat dupa schimbarile din Decembrie 1989, de-a lungul anilor Caritas Satu Mare si-a dezvoltat si diversificat activitatea, raspunzând mereu nevoilor sociale a persoanelor aflate în dificultate.
În prezent, Organizatia Caritas Satu Mare are în derulare programe complexe de asistenta sociala prin 39 programe sociale de suport si interventie. Prin acestea, Caritas Satu Mare se impune ca agent al schimbarilor sociale la nivelul comunitatilor locale. În acest scop promoveaza cele mai moderne concepte si orientari în politica sociala, asigura servicii profesionisteintervine prompt si eficient în cazul calamitatilor naturale si încurajeaza implicarea comunitatilor locale în procesul de dezvoltare comunitara a zonei.
Pentru realizarea acestor rezultate, Caritas Satu Mare creaza parteneriate puternice atît cu administratiile locale si judetene de stat, cât si cu organizatii neguvernamentale din tara si strainatate.
De-a lungul anilor s-a cristalizat structura organizatiei, care s-a completat cu proiecte din ce în ce mai diverse, reusind astfel sa raspundem la nevoile unui numar din ce în ce mai mare de beneficiari. Astfel în momentul de fata organizatia are patru domenii de activitate în cadrul carora se deruleaza urmatoarele programe de asistenta sociala complexa.
1.Programe socio-caritative (centre de resurse, programe de ajutoare de urgenta acordate în caz de catastrofe, calamitati).
2.Programe socio-educationale pentru copii si tineri ( centre de zi, centre sociale deschise, program de preventie a consumului de droguri).
3.Programe destinate persoanelor vârstnice (centre de zi/cluburi pentru vârstnici, cantine sociale, centre de îngrijire medicala si asistenta sociala la domiciliu, camin de zi).
4.Programe destinate persoanelor cu disabilitati (centru de reabilitare, centru de integrare prin terapie ocupationala, centru de resurse).

Report Listing   Data adaugarii: 25.2.2010  Vizualizari: 584

Rate now:  
0

RSS Feeds
Pentru abonare la Newsletter-ul CatalogONG introduceti numele si adresa de email.

Lista ONG
Anunturi ONG

Activati intr-un ONG?
 
Ce parere aveti despre noul design al paginii Catalog ONG?