Autentificare
Prima pagina > Catalog ONG > Sanatate > ASOCIATIA ROMANA DE TERAPII IN AUTISM SI ADHD
   video_ong
video_anunt
Avem 68 vizitatori online

Număr afişări conţinut : 59039

 

ASOCIATIA ROMANA DE TERAPII IN AUTISM SI ADHD

6

ASOCIATIA ROMANA DE TERAPII IN AUTISM SI ADHD


Strada: ION VOINESCU
Numarul: 24
Codul postal: 31096
Orasul: BUCURESTI
Judetul/Sectorul: 3 ROMANIA
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza Adresa Web
Persoana de contact: GLIGU SANDICA
Telefon: 0727303960

Sub semnul ” NIMIC NU ESTE MAI DUEREROS DECAT TRISTETEA DIN OCHIII UNUI COPIL!” Asociatia noastra a pornit lupta cu dusmanul nevazut din mintea copiilor afectati de una din tulburarile psihologice de dezvoltare ale copilariei: AUTISM si ADHD.
In acest sens am deschis un nou centru de recuperare terapeutica a copiilor incadrati in una din tulburarile psihice de dezvoltare: AUTISM, SINDROM RETT, ASPERGER, TULBURARE DEZINTEGRATIVA A COPILARIEI, ADHD. Credinta noastra este ca:
O CALATORIE INCEPE CU PRIMUL PAS, O COMUNICARE CU PRIMUL CUVANT, O PRIETENIE CUPRIMUL ZAMBET!!!
Misiunea centrului nostru de recuperaere terapeutica este:
- de a face copilul autist sa faca pas cu pas spre marea aventura a cunoasterii lumii dinafara lui, sa achizitioneze cuvintele care sa-l ajute sa comunice, sa cunoasca caldura zambetului care ii va ajuta sa-si recunoasca parintii, ii va aduce primul prieten. Luptam permanent cu propriile lumi nevazute care-l lociesc si il ajutam sa-si raspunda la intrebarea traita dar nepusa"CINE SUNT EU???"
Militam pentru diagnosticarea timpurie a tulburarilor psihice de dezvoltare, daca un copil autsit este diagnosticat intre 10 luni si 2.5-3 ani cu terapie recuperatorie si tratament medicamentos unde se recomanda poate invinge autismul si sa fie inscris intr-o gradinita, scoala normala si mai tarziu sa ajunga un adult independent. Daca acest lucru nu se intampla si nu este diagnosticat la timp(inainte de 4 ani) nu va mai putea in cele mai multe cazuri sa vorbeasca, sa inteleaga, sa comunice, sa aiba viata sociala si va fi o povara permanenta pentru familie si societate.
Evolutia acestei tulburari este ea in sine tulburatoare 1 din 100 nou nascuti este AUTIST, iar 4 din 5 familii unde este un asemena copil se destrama. Asociatia noastra are in desfasurare urmatoarele proiect iar primul are si componenta statistica iar intentia noastra cu sprijinul dvs este dea a extinde aceasta campanie la nivel national.
1. SUNT AUTIST AJUTA-MA SA INTRU IN LUMEA TA!
-proiect de diagnosticare si introducere in programme terapeutice recuperatorii dezvoltat in gradinite la nivelul oraselor: Bucuresti,a copiilor suspecti de AUTISM sau ADHD
-proiect de constientizare si implicare sociala fata de copii cu AUTISM si ADHD
-proiect de informare statistica
2. COPIL SPECIAL, PARINTE SPECIAL!
-Proiect de constientizare a importantei implicarii familiei in terapia recuperatorie a copilului autist sau hiperchinetic
-Conferinta Nationala IUNIE ce cuprinde metode si tehnici de cepurerare terapeutica, work-shopuri, interactiuni parinti sau aparetinatori ai copiilor autistic sau hiperchinetici

3. SUNT AUTIST DAR VREAU SA-NVAT!
Campanie de sustinere a integrarii copilului AUTIST in scoli si gradinite normale(mars de sensibilizare sociala, conferinte, cursuri se educare speciala adresate cadrelor didactice care au la clasa un copil autist)


Report Listing   Data adaugarii: 19.9.2012  Vizualizari: 1098

Rate now:  
0
10 
Multumiri
by Sorin Goanta
on 13.06.2014
Sunt tatal unui baietel de 5 ani si vreau sa le multumesc si pe aceasta cale celor de la Asociatia Romana de Terapii in Autism si ADHD, pentru profesionalismul de care dau dovada.
Felicitari
0 
copil diagnosticat cu adhd 5.06.2013
by musat luiza
on 05.07.2013
buna ziua.am un baiat in varsta de 9ani a fost diagnosticat cu adhd f90.0.as dori sa stiu daca pot merge cu el in aceasta vara intr-o tabara pentru copii cu nevoi speciale.va multumesc.
2 
copil bonlav
by dumitru adriana
on 12.03.2013
buna ziua sunt mama unei fetitei de 5 ani si 6 luni si a fost diagnosticata cu adhd as dori sa stiu daca ma puteti ajuta,in vreun fel multumesc

RSS Feeds
Pentru abonare la Newsletter-ul CatalogONG introduceti numele si adresa de email.

Lista ONG
Anunturi ONG

Activati intr-un ONG?
 
Ce parere aveti despre noul design al paginii Catalog ONG?