Autentificare
   video_ong
video_anunt
Avem 68 vizitatori online

Număr afişări conţinut : 58740

 

ALIAT

10

ALIAT


Strada: Sos.Berceni
Numarul: 10-12
Codul postal: 041914
Orasul: Bucuresti
Judetul/Sectorul: Sector 4 Romania
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza Adresa Web
Persoana de contact: Roman Viorel
Telefon: 0213348406
Fax: 0213348406
Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor (ALIAT) este o organizatie non-guvernamentala, o asociatie de profesionisti in sanatate mintala, una din primele organizatii profesionale care activeaza in domeniul adictiilor din Romania, fondata in 1993.

Conform statutului, ALIAT este o asociatie apolitica si non-profit, cu statut de persoana juridica de sine statatoare.

ALIAT desfasoara activitati in domeniul prevenirii si tratamentului problemelor legate de consumul de substante din anul 1999. Programele initiate de ALIAT de-a lungul timpului au reprezentat tot atatea acte de pionierat in domeniul consumului de substante psihoactive:

* primul proiect de prevenire primara a consumului de droguri in scoli bazat pe retelele de egali (IN-DEPENDENT)
* primul centru de schimb de seringi pentru consumatorii de droguri injectabile (RISC MINIM)
* primul program de formare profesionala post-universitara si multidisciplinara pentru profesionistii care activau deja in serviciile destinate consumatorilor de substante psihoactive (EDUCATIE CONTINUA IN DOMENIUL ADICTIILOR)
* Editarea primului Ghid Romanesc de Tratament in Abuzul de Substante Psihoactive si, in continuare, elaborarea mai multor publicatii de formare profesionala adresate comunitatii de profesionisti care activeaza in servicii dedicate consumatorilor de substante ("Abuzul si dependenta de substante psihoactive. Manual pentru studentii in medicina si medicii rezidenti psihiatri", "Prevenirea recaderilor. Ghid practic pentru profesionisti", "Ghid de predare in domeniul consumului si abuzului de substante")
* In 2004, ALIAT a initiat o colaborare cu Spitalul de Psihiatrie "Al Obregia" Bucuresti concretizata in deschiderea primului centru ambulator de evaluare si tratament ale problemelor legate de consumul de alcool (ALCOHELP).
* De asemenea, ALIAT a fost invitat de Agentia Nationala Antidrog sa participe printr-un reprezentant al sau la discutiile pentru schimbarea legii 143 privind combaterea traficului si consumului de droguri si la grupul de lucru pentru elaborarea standardelor de tratament pentru tulburarilor legate de consumul de substante

Report Listing   Data adaugarii: 25.2.2010  Vizualizari: 213

Rate now:  
0

RSS Feeds
Pentru abonare la Newsletter-ul CatalogONG introduceti numele si adresa de email.

Lista ONG
Anunturi ONG

Activati intr-un ONG?
 
Ce parere aveti despre noul design al paginii Catalog ONG?