Autentificare
Prima pagina > Catalog ONG > International > Fundatia Credinta si Lumina
   video_ong
video_anunt
Avem 113 vizitatori online

Număr afişări conţinut : 59039

 

Fundatia Credinta si Lumina

10

Fundatia Credinta si Lumina


Strada: Constantin Brancusi
Numarul: 90
Codul postal: 400462
Orasul: Cluj Napoca
Judetul/Sectorul: Cluj Romania
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza Adresa Web
Persoana de contact: Mircea Oltean
Telefon: 0745073749
Este mai important să fii împreună cu o persoană decât să faci ceva pentru acea persoană.

În centrul fiecărei comunităţi “Credinţă şi Lumină” se află persoane cu un handicap mental mai mult sau mai puţin grav; în jurul lor sunt familiile şi prietenii lor – în special tineri (voluntari). Fiecare comunitate este formată din aproximativ 30 de persoane care se întâlnesc împreună cel puţin o dată pe lună.
Iubirea este creativă. Astfel, în lumina Domnului şi după propriile nevoi, “Credinţă şi Lumină” poate avea diferite iniţiative:
• tabere de vacanţă, excursii
• pelerinaje
• sesiuni de formare, reculegeri
• spectacole, serbări
• activităţi de lucru manual
• activităţi distractiv-formative
Comunităţile sunt legate între ele prin legături de prietenie, prin Cartă şi Constituţie, prin întâlniri naţionale, internaţionale, căutând o integrare cât mai bună în viaţa societăţii şi a Bisericii.

Persoanei cu cerinţe speciale – “Credinţă şi Lumină” îi arată că îşi are locul său în comunităţile umane de orice fel şi în primul rând în cele creştine şi că are un mesaj esenţial de transmis.
Părinţilor – “Credinţă şi Lumină” le aduce un sprijin prietenesc care să-i ajute să-şi cunoască mai bine copilul, să descopere că este capabil să progreseze şi că poate fi sursă a unităţii.
Voluntarilor – “Credinţă şi Lumină” le deschide un drum de prietenie cu persoana cu handicap mental, posibilitatea de a se cunoaşte mai bine şi de a se implica concret în viaţa socială.

O comunitate “Credinţă şi Lumină” se întâlneşte în mod regulat pentru a trăi împreună:
- momente de împărtăşire a trăirilor: la fiecare întâlnire este esenţial să ne vorbim şi să ne ascultăm, să întărim relaţiile între noi, împărtăşindu-ne unii altora bucuriile şi durerile, toate darurile. Aceasta se poate face fie discutând, fie prin mimă sau prin
alte activităţi în comun (cum sunt cele de lucru manual, desen).
- momente de sărbătoare în care cântăm, ne jucăm, dansăm sau servim o gustare. Din prietenia sinceră izvorăşte bucuria.
- momente de rugăciune: orice întâlnire işi găseste împlinirea în relaţia cu Dumnezeu, în rugăciune şi în Liturghie, adevărata comuniune cu Domnul şi cu aproapele nostru.

Mic istoric:
În 1968 Marie-Hélène Mathieu şi Jean Vanier cu un grup de părinţi şi educatori încep pregătirea unui pelerinaj la Lourdes (Franţa), pentru /cu persoane ‘rănite în inteligenţa lor’ (copii, adolescenţi sau adulţi), părinţii şi prietenii lor.
12 000 de persoane (din care 4 000 cu dizabilităţi mentale) de diferite confesiuni creştine, venind din 15 ţări, se întâlnesc în 1971, de Paşti, la Lourdes. O speranţă se naşte din zilele trăite acolo în pace şi bucurie, recunoscând bogăţiile ascunse în persoana cu handicap.
În 1975 are loc un alt pelerinaj internaţional, la Roma: papa Paul VI confirmă locul pe care cei sărmani îl au în inima bisericii şi încurajează mişcarea.
Astăzi, “Credinţă şi Lumină” este răspândită pe toate cele cinci continente, în aproape 75 de ţări, cu mai mult de 1400 de comunităţi de diferite confesiuni, tradiţii culturale, limbi vorbite, dar unite întru aceeaşi dragoste.

In Romania, comunitatile Credinta si Lumina au aparut din 1990, in urma unor conferinte tinute de Jean Vanier. Acum, 9 comunitati Credinta si Lumina pot fi intalnite in urmatoarele localitati: Bucuresti, Brezoi, Cluj Napoca (3), Dej, Popesti-Leordeni, Targu-Mures, Iasi precum si o comunitati in formare in Sabaoani; de asemenea, in Romania mai exista 13 comunitati Credinta si Lumina de limba maghiara in diferite localitati din Ardeal.

Report Listing   Data adaugarii: 13.3.2010  Vizualizari: 851

Rate now:  
0

RSS Feeds
Pentru abonare la Newsletter-ul CatalogONG introduceti numele si adresa de email.

Lista ONG
Anunturi ONG

Activati intr-un ONG?
 
Ce parere aveti despre noul design al paginii Catalog ONG?