Autentificare
   video_ong
video_anunt
Avem 98 vizitatori online

Număr afişări conţinut : 58740

 

Mai Bine

10

Mai Bine


Strada: Amurgului
Numarul: 4
Bloc: SA2
Apartament: 15
Codul postal: 700415
Orasul: Iasi
Judetul/Sectorul: Iasi Romania
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza Adresa Web
Persoana de contact: Anca Gheorghica
Telefon: +40 745 767939
Mai Bine este o invitaţie de a da insemnătate şi valoare existenţei noastre. Această asociaţie se adresează tuturor pentru că în fiecare persoană există un potenţial pentru mai bine.

Suntem oameni buni cu intenţii bune si cu aspiraţia de a contribui la o schimbare în mai bine în comunitatea în care trăim.

Domeniile noastre de interes şi acţiune:

* promovarea unui spirit civic şi a responsabilizării sociale;
* sprijinirea grupurilor defavorizate;
* încurajarea comerţului local şi a comerţului echitabil;
* ecologie/ protecţia mediului;
* promovarea artizanilor şi păstrarea tradiţiilor româneşti;
* educaţie pentru dezvoltare durabilă;

Viziunea noastră de mai bine se referă la un stil de viaţa etic, ecologic si echitabil, calităţi care se completează şi se suprapun deopotrivă.

Au trecut aproape două decenii de când românii au luptat pentru libertate pe care (prea) mulţi dintre noi o inţeleg astăzi într-un mod greşit. Am ajuns o societate de consum care se îndreaptă galopând spre ceea ce francezii numesc‚ capitalisme sauvage’ adică un capitalism sălbatic.

Majoritatea covârşitoare suntem orbi la realitatea în care trăim. Poate pentru că, vorba Micului Prinţ, „nu vedem bine decât cu inima, esenţialul ramâne invizibil pentru ochi” şi prea mulţi dintre noi ne-am desenzibilizat într-un mod acut devenind un fel roboţei, simple unităţi sociale de consum.

Revenirea la un echilibru cu natura, reducerea inegalităţilor sociale şi schimbarea radicală a economiei mondiale pot părea toate utopii pentru generaţia noastră pentru că cei mai mulţi dintre noi nu vom trăi să vedem aceste schimbari. Această realitate nu trebuie sa ne ducă cu gândul la neputinţa noastră ci mai degrabă sa ne determine spre a inţelege rolul cheie, decisiv pe care il avem in asigurarea unei lumi mai bune.

Valorile noastre determina felul în care trăim. Acordăm mai multă atenţie, timp şi bani, lucrurilor pe care le valorăm. Sistemul de valori al prietenilor, al familiei şi al omunităţii în care trăim, adică al mediului în care ne aflăm reprezintă fundaţia personalitatii noastre şi deci a modului în care ne comportam.

Descoperirea valorilor autentice devine o sarcina grea în era noastră informaţională în condiţiile in care, deseori, mijloacele mass media promoveaza un adevarat cult al nimicului.

Mai Bine valorează, într-o ordine aleatoare: toleranţa, solidaritatea inter si intranaţională, altruismul, echitatea, non violenţa, protecţia naturii, respectarea drepturilor naturii, ale omului, ale animalelor şi demnităţii umane, diversitatea culturală, diversitatea etnică, libertatea de exprimare, transparenţa, simplitatea, simţul umorului, responsabilitatea, spiritul civic, voluntariatul, creativitatea.

Speram sa te ajutam sa (re)descoperi valori pe care să le consideri demne de adoptat şi care să-ţi ghideze viaţa şi să te determinăm astfel să trăieşti mai bine!

Report Listing   Data adaugarii: 12.3.2010  Vizualizari: 665

Rate now:  
0

RSS Feeds
Pentru abonare la Newsletter-ul CatalogONG introduceti numele si adresa de email.

Lista ONG
Anunturi ONG

Activati intr-un ONG?
 
Ce parere aveti despre noul design al paginii Catalog ONG?