Autentificare
Prima pagina > Catalog ONG > Educatie > L.N.O.P.H.C.M.
   video_ong
video_anunt
Avem 33 vizitatori online

Număr afişări conţinut : 58723

 

L.N.O.P.H.C.M.

10Strada: Calea Plevnei
Numarul: 46-48
Codul postal: 010222
Orasul: Bucuresti
Judetul/Sectorul: sector 1 Romania
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza Adresa Web
Persoana de contact: Stavrositu Vasile-director executiv
Telefon: 021-312.44.39/0723.711.270
Fax: 021-312.44.39
Hotline: -
LIGA NATIONALA A ORGANIZATIILOR CU PERSONAL HANDICAPAT DIN COOPERATIA MESTESUGAREASCA

Calea Plevnei nr.46-48, Sector 1, Bucuresti,
C.P. 010222
C.F. 70.80.970.
Tel/Fax: (021)312.44.39
Mobil: 0723.711.270
0727.808.899
e-mail:wwwhandicapcm@yahoo.com


Director executiv- Stavrositu Vasile
Asistent social- Ene Ioana
Consilier-Ivan Alexandru

Liga Nationala a Organizatiilor cu Personal Handicapat din Cooperatia Mestesugareasca [L.N.O.P.H.C.M.] este o organizatie non- guvernamentala care a luat fiinta în anul 1994 prin libera asociere a 26 de oprganizatii ale cooperatiei mestesugaresti, special constituite pentru încadrarea în munca a persoanelor cu handicap.

Obiectivul principal al activitatii L.N.O.P.H.C.M. îl reprezinta facilitarea încadrarii în munca a persoanelor cu handicap.
Organizatia noastra este un ONG umbrela care are, în prezent, în componenta 22 de membri unitati protejate care fac parte din cooperatia mestesugareasca, precum ai alte unitati protejate autorizate. Unitatile protejate autorizate sunt operatori economici de drept public sau privat, cu gestiune proprie, în cadrul carora cel putin 30% din numarul total de angajati cu contract individual de munca sunt persoane cu handicap.(Legea nr.448/20062006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap). Tuturor acestor unitati, L.N.O.P.H.C.M., le reprezinta interesele în fata factorilor de decizie legislativa si executiva ai tarii, precum si in relatiile cu alte organisme si institutii publice sau private.

L.N.O.P.H.C.M. se ocupa preponderent de protectia speciala activa a persoanelor cu handicap, în vederea insertiei sociale depline a acestora, si mai ales prin încadrarea în munca salarizata a persoanelor cu handicap.
L.N.O.P.H.C.M. actioneaza în exlusivitate pentru „protectia speciala si integrarea socio-profesionala a persoanelor cu handicap care mai au un restant lucrativ, iar in acest sens a elaborat 3 principii fundamentale referitoare la încadrarea în munca a persoanelor cu handicap:

1. Principiul responsabilitatii statului pentru realizarea protectiei speciale a persoanelor cu handicap; conform acestui principiu reflectat clar prin prevederile art.50 din Constitutia României, statul trebuie sa sprijine actiunile si sa contribuie la realizarea si adoptarea unui cadru legislativ coerent, aplicabil si eficient pentru a se putea realiza efectiv, cu costuri minime si cu rezultate maxime integrarea deplina în societate, si prin integrarea în munca a persoanelor cu handicap.

2. Principiul individualizarii programelor de insertie sociala si de protectie a persoanelor cu handicap; fiecare din programele pentru insertia sociala, precum si pentru integrarea în munca trebuie sa fie specifice fiecarui adresant în parte; în procesul încadrarii în munca trebuie sa existe locuri de munca protejate, special amenajate în functie de deficientele fiecarei persoane cu handicap în parte.

3. Principiul sustinerii coparticiparii si autoprotectiei fiecarei persoane cu handicap la întocmirea si realizarea programului persoanal de insertie sociala si de încadrare în munca.

Report Listing   Data adaugarii: 26.2.2010  Vizualizari: 1521

Rate now:  
0

RSS Feeds
Pentru abonare la Newsletter-ul CatalogONG introduceti numele si adresa de email.

Lista ONG
Anunturi ONG

Activati intr-un ONG?
 
Ce parere aveti despre noul design al paginii Catalog ONG?