Autentificare
Prima pagina > Catalog ONG > Dezvoltare > ViitorPlus-asociatia pentru dezvoltare durabila
   video_ong
video_anunt
Avem 96 vizitatori online

Număr afişări conţinut : 58689

 

ViitorPlus-asociatia pentru dezvoltare durabila

10

ViitorPlus-asociatia pentru dezvoltare durabila


Strada: Intr. Buturugeni
Numarul: 26
Codul postal: 050682
Orasul: Bucuresti
Judetul/Sectorul: 5 Romania
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza Adresa Web
Telefon: 031.432.86.65
ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, infiintata pentru a stimula si contribui la transpunerea in practica a conceptului de dezvoltare durabila la nivel de individ, organizatii si comunitati.
Pentru realizarea acestei misiuni, organizatia isi propune:
- Realizarea de programe educationale si de comunicare;
- Sprijinirea cercetarii unor arii importante de activitate pentru dezvoltarea durabila a Romaniei si folosirea
rezultatelor principalein scopul societatii;
- Formarea, mentinerea si dezvoltarea de retele pentru profesionisti si alte persoane interesate de dezvoltarea
durabila;
- Implementarea principiilor dezvoltarii durabile prin proiecte cu aplicabilitate practica.

VALORI
- Integritate
Suntem responsabili pentru angajamentele asumate şi comunicăm deschis în ce priveşte realizarea acestora.Abordăm realitatea înconjurătoare printr-o gândire sistemică şi armonioasă.
- Transparenţă
Promovăm transparenţa proceselor interne, a obiectivelor propuse şi a realizării acestora prin acces la informaţie şi dialog cu orice parte interesată.
- Exemplul propriu
Fiecare membru şi fiecare activitate a organizaţiei trebuie să devină un exemplu viu de transpunere în practică a conceptului de dezvoltare durabilă, având la bază un proces continuu de învăţare.
- Consultare cu factorii interesaţi
Soluţiile propuse prin activităţile desfăşurate se bazează pe dialogul deschis cu părţile interesate şi integrează, echilibrează şi valorifică puncte de vedere şi obiective variate.
- Abordare personalizată, practică şi pe termen lung
Fiecare individ, grup ţintă sau proiect este abordat ţinând cont de unicitate, specific şi nevoi, impact şi influenţă pe termen lung. Ideile trebuie să aibă relevanţă practică.
- Replicabilitate
Programele şi proiectele derulate pot fi extinse cu succes şi la scară largă (geografic, ca volum); se pot derula în mai multe locuri concomitent, adresează local probleme globale.

DOMENII DE ACTIVITATE
- Managementul capitalului natural
- Producţie şi consum durabil
- Educaţie pentru dezvoltare durabilă
- Buna guvernare

PROIECTE FINALIZATE SI IN DERULARE
- Impadurire de terenuri agricole degradate: 13 hectare deja impadurite in Comuna Vilcelele, Judetul Calarasi prin intermediul campaniei de strangere de fonduri,„Adopta un copac!”.In derulare in alte locatii din Calarasi.
- Colectarea deseurilor de hartie in cantitati mici (până in 200kg/luna) generate de birourile din zona Floreasca, Dorobanti, Aviatiei,Aviatorilor – prin proiectul RECICLETA care reprezintă un sistem de colectare neutru în carbon.
- Colectare deseuri de hartie de la companii si investirea sumei din reciclare in copaci adoptati – Recicleaza pentru copaci (in derulare)
- Producerea de sacose eco prin implicarea persoanelor aflate în mare dificultate si a persoanelor cu dizabilitati – „Sacosa de panza”
- Participarea la “Platforma pentru un oras mai bun” al Asociatiei de Tranzitie Urbana (in derulare)
- Conferinte pentru studenti pe teme de dezvoltare durabila sustinute la ASE,USAMV, UPB (periodic)
- Organizare de evenimente outdoor destinate publicului larg si participare la evenimente externe: campanie educationala in parcul Herastrau, Street Delivery,campanie educationala in Plaza Mall, Festivalul Plai – Timisoara etc
- „Crosul Padurii – Alearga pentru tine si pentru un copac”, prima alergare de pregatire pentru Bucharest City Marathon, care a avut loc in Mai 2009; parteneriat cu Asociatia Bucharest Running Club, organizatorul Maratonului Bucurestiului, unde ViitorPlus reprezinta cauza ecologica la Cursa Populara)
- Mese rotunde organizate cu sprijinul Sopolec (finalizat)
- Evenimentul pentru o abordare integrata a cladirilor din perspectiva europeana "Profit perpetuum din imobile sustenabile” desfasurat pe 19 Aprilie 2007 la Romexpo, eveniment deschis si sprijinit de Camera de Comert si Industrie Bucuresti (finalizat)

Report Listing   Data adaugarii: 9.3.2010  Vizualizari: 455

Rate now:  
0

RSS Feeds
Pentru abonare la Newsletter-ul CatalogONG introduceti numele si adresa de email.

Lista ONG
Anunturi ONG

Activati intr-un ONG?
 
Ce parere aveti despre noul design al paginii Catalog ONG?