Autentificare
Prima pagina > Catalog ONG > Civic > Clubul de Cicloturism Napoca (CCN)
   video_ong
video_anunt
Avem 32 vizitatori online

Număr afişări conţinut : 58740

 

Clubul de Cicloturism Napoca (CCN)

10

Clubul de Cicloturism Napoca (CCN)


Strada: Septimiu Albini
Numarul: 133
Apartament: 18
Codul postal: 400457
Orasul: Cluj-Napoca
Judetul/Sectorul: Cluj Romania
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza Adresa Web
Persoana de contact: Radu Mititean
Telefon: 0744-576836
IDENTITATE & CONTACT:

Denumire: Asociatia turistica sportiva civica si ecologista CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)

Adresa: str. Septimiu Albini nr. 133 ap. 18 RO-400457 Cluj-Napoca

(Nota: Aceasta este adresa oficiala si de corespondenta, la ea insa nu se desfasoara activitati de relatii publice!. Contact direct cu reprezentantii CCN: la intelegere prealabila sau cu ocazia intalnirilor periodice ale membrilor)

Telefon: +40-744-576836

E-mail: office@ccn.ro

Web: www.ccn.ro

Persoana de contact: Radu Mititean (director executiv)

Data infiintarii: 3 iunie 1992

CIF: 5800675

RNPJFSP: 3561/A/1992

Cont (lei): RO91 BTRL 0130 1205 9293 05XX
Banca Transilvania - Suc.Cluj (BIC: BTRLRO22)


MISIUNE, CARACTERE, PRINCIPII, CUVINTE-CHEIE:

Misune:

CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii.

In acest sens, CCN activeaza in 4 domenii importante si complementare: promovarea bicicletei, sporturi montane, protectia mediului, tineret & civic

Caractere:

- asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista
- persoana juridica romana de drept privat
- independenta, democratica, non-profit si nepartizana politic
- ONG de tineret, de mediu si civic, totodata club montan, sportiv si turistic
- atat militant cat si de loisir
- actionand in principal in beneficiu public, si secundar in cel al membrilor sai
- local ca membri, dar activand atat la nivel local si judetean, cat si national si international

Principii:

initiativa, implicare si cooperare, voluntariat, prietenie, respect si sprijin reciproc, transparenta, echitate, competenta, responsabilitate, principialitate, legalitate, durabilitate, multilateralitate

Cuvinte-cheie:

- cicloturism, biciclism urban, ciclism montan (MTB), promovarea bicicletei
- turism pedestru montan/trekking /hiking, alpinism si escalada, schi, speoturism, parapanta
- protectia mediului, cercetarea zonei montane, dezvoltare durabila
- tineret, civism, dezvoltarea societatii civile / sectorului ONG


AFILIERI, RELATII, RESURSE:

Afilieri actuale:

Federatia Biciclistilor din Romania (FBR)
Coalitia ONG de Mediu din Romania (CM)
Coalitia Nationala a Biciclistilor PRO VELO
Coalitia CLUJMONT a cluburilor clujene de munte
Coalitia ECO-CLUJ a ONG clujene de mediu
Coalitia CLUJTIN a ONG clujene de tineret
+ membru in numeroase coalitii si grupuri de lucru regionale si nationale

Relatii:

CCN are relatii cu autoritatile administratiei publice centrale si locale, cu diverse institutii stiintifice si de invatamant, cu mass-media, firme si cu peste 300 de ONG-uri din Romania si din alte tari.

Resurse:

Fondurile clubului provin din cotizatiile membrilor si taxe de inscriere, precum si din donatii, granturi, sponsorizari, „doi la suta“ si alte asemenea surse ocazionale. CCN nu are "endowment" sau "core funding" si nici sustinatori institutionali pe termen lung.

CCN nu are personal remunerat - intreaga activitate se bazeaza exclusiv pe voluntariat. CCN nu desfasoara activitati economice.

Baza materiala proprie este relativ modesta iar bugetele anuale oscileaza in ultimii 15 ani intre 3000 si 15000 EUR. Resursele de baza ale CCN sunt membrii sai (know-how-ul, dedicarea si puterea lor de munca, dublate de onestitate, prietenie si sprijin reciproc) si vasta experienta si baza de date de profil.

Finantatori mai importanti de-a lungul anilor: Centrul Regional de Mediu (REC), Fundatia pentru Parteneriat (FP), German Marshall Fund (GMF), Societatea Germana pt. Cooperare Tehnica (GTZ), Fundatia Heinrich Boll (FHB), Fundatia pt o Societate Deschisa (FSD), Uniunea Biciclistilor din Germania (ADFC), Fundatia BikeRomania (BRS), unii membri & simpatizanti CCN prin donatii & 2% si diversi sponsori ocazionali.

ORGANIZARE SI FUNCTIONARE:

Membri:

CCN reuneste la ora actuala peste 100 de persoane fizice - majoritatea fiind cetateni romani tineri – elevi, studenti, medici, economisti, geografi, fizicieni, matematicieni, chimisti, ingineri, artisti, arhitecti, avocati etc.
Principalele categorii de membri sunt cei activi si cei aderenti. Pot fi membri CCN numai persoane fizice. CCN este o organizatie deschisa in principiu tuturor celor interesati, nu doreste sa fie organizatie de elita dar nici de masa.

Printre drepturile membrilor activi se numara cel de vot si de a fi ales si prioritatea si gratuitatea de acces la resurse si actiuni, iar printre conditii si indatoriri se numara cea de fi clujean ( ca resedinta sau loc de munca) si de a achita o cotizatie periodica (10 lei / trimestru - la care se aplica reducere de 50% pt. cei fara venit propriu - ex. studenti, elevi).

Conducere:

Organul suprem de conducere este Adunarea Generala (AG), formata din toti membri activi ai clubului, reunindu-se de regula o data pe an.

Deciziile importante dintre sesiunile AG sunt luate de Comitetul Director (CD), format din 5 membri, alesi de AG pe cate 2 ani, reunindu-se de regula o data la doua luni. Componenta actuala a CD: presedinte Simona Pop, vicepresedinti Geza Groller, Voichita Bodea, Tudor Radu si Oana Tosa.

Conducerea curenta este asigurata de directorul executiv, numit de CD, iar unele atributii - de regula coordonarea unor proiecte si programe - este delegata de DE unor alti voluntari. Actualul director executiv este Radu Mititean.

Control:

Controlul intern este asigurat de o Comisie de Cenzori (CC) formata din trei membri, alesi de AG pe cate un an. Componenta actuala a CC: Teodor Botez, Diana Popa, Bogdan Balogh.

CC are drepturi nelimitate de control cu privire la toate actele CD si DE si toate aspectele functionarii CCN si obligatia de a efectua un control complet minim o data pe an, raportand AG.

Functionare:

Activitatea CCN este organizata pe domenii si subdomenii, iar acestea pe programe si proiecte, si se desfasoara aproape exclusiv prin intermediul membrilor sai, actionand ca voluntari, in timpul liber.

CCN in mod deliberat nu este structurat pe departamente sau sectii de profil, ci incurajeaza membrii sai sa se implice in cat mai multe dintre domeniile si subdomeniile sale de activitate, atat promovarea bicicletei si turism activ / sporturi montane, cat si protectia mediului, tineret si dezvoltarea sectorului ONG.

SPICUIRI DIN ACTIVITATEA CCN IN ULTIMII 15 ANI:

ACTIUNI TURISTIC-SPORTIVE OUTDOOR ("de teren"):

Cicloturism:

Mii de excursii cicloturistice de sosea, in toate zonele Romaniei, si ture in strainatate in zeci de tari europene, precum si ture pe alte continente ( Africa, Asia, America, Australia)

Mii de ture cicloturistice de munte, pe vai si culmi din aproape toate masivele Carpatilor Orientali, Meridionali si Occidentali, precum si in munti de peste hotare.

Mountain biking:

Organizarea de concursuri de ciclism montan ( de exemplul 11 editii ale "Cupei Napoca" la MTB cross-country)

Participarea la sute de concursuri de mountain bike in tara si strainatate. CCN detine numeroase titluri sportive, inclusiv mai multe de campion national si balcanic

Numeroase actiuni de MTB sportiv cu caracter necompetitional

Trekking:

Ture de drumetie pe aproape fiecare culme si vale din nordul Muntilor Apuseni si hiking in aproape toate masivele montane din Carpati

Tabere de trekking si backpacking in aproape toate masivele Carpatilor, precum si ture de turism montan pedestru in masive din diverse tari din Europa, Africa, America de Nord si de Sud, Asia, Australia

Speo:

Actiuni speoturistice, in principal in nordul Muntilor Apuseni, in pesteri neamenajate

Sprijinirea unor ture de speologie exploarativa, incluzand descoperire de noi pesteri, in nordul Muntilor Apuseni si in cateva alte zone carstice

Parapanta:

Ture de parapanta in tot arcul carpatic si alte zone favorabile pentru zbor liber in Romania, multe cu caracter de premiera, precum si zboruri in strainatate

Participare la competitii de parapanta si stabilirea unor recorduri de zbor la distanta

Whitewater:

Iesiri ocazionale de rafting si kajaking, river running si canyoning

Schi:

Ture si tabere de schi alpin de partie si de varianta in toate statiunile din Romania si in multe statiuni din Alpi

Schi de tura in numeroase masive montane din Carpati, precum si in Alpi

Participarea la concursuri de schi de tura si schi-alpinism in tara si strainatate, cu obtinere de locuri fruntase

Schi extrem si freeride in diverse masive montane, inclusiv cu caracter demonstrativ si pentru realizare de filme de profil

Alpinism si escalada:

Ture de escalada in toate arealele majore de catarare din Romania si cateva iesiri de sport climbing in strainatate

Ture de alpinism hivernal in masivele inalte din Carpatii romanesti si ture de altitudine in Alpi

Expeditii alpine de succes in munti inalti de pe alte continente - America de Sud (Aconcagua, Fiz Roy), America de Nord ( Mount McKinley), Africa (Kilimanjaro, Mount Kenya, Atlas), Asia (Taurus, Caucaz, Himalaya)

ALTE ACTIUNI OUTDOOR ("de teren"):

Actiuni revendicative si de protest:

Organizare de marsuri ale biciclistilor in Cluj-Napoca ( cu incepere din 1998 de cateva ori pe an, iar din septembrie 2007 cu frecventa lunara, in ultima sambata din luna sau ultima joi din luna, precum si editii speciale dedicate anumitor evenimente ex. Ziua Mediului, Ziua Europeana Fara Masini)

Participare la ( si ocazional si organizare de) manifestari revendicative si de protest pe teme de mediu la nivel local si national

Targuri, expozitii si alte manifestari publice in aer liber:

Co-organizare de targuri si expozitii ONG ( ex. targuri ONG cu ocazia Forumurilor anuale judetene clujene ONG "Diagonale") si de eco-festivaluri in aer liber pentru copii si tineri (cu ocazii gen Ziua Pamantului, Ziua Mediului) in spatii publice centrale din Cluj si participare cu standuri proprii la asemenea manifestari.

Actiuni de distribuire sau amplasare stradala de materiale informative, instalare de bannere si standuri proprii in spatii publice cu ocazii gen Ziua Pamantului, Ziua Mediului, Ziua Apelor, Saptamana Mobilitatii...

Instruire practica sportiv-turistica:

Organizare de mini-cursuri practice de initiere si perfectionare in turism activ nemotorizat, sporturi montane si domenii adiacente, pentru membrii CCN si ai structurilor partenere

Participare la cursuri practice de perfectionare in sfera turismului si sportului montan organizate de structuri competente de profil din tara si strainatate

Cercetare si documentare sportiv-turistica:

Prospectare, testare, evaluare, documentare scrisa, GPS, foto si video pe teren pentru peste 1000 de obiective si infrastructuri turistice si peste 10.000 de kilometri de trasee de turism pedestru si biciclistic (in special in imprejurimile Clujului si nordul Muntilor Apuseni, dar si in alte zone ale Romaniei & Carpatilor)

Amenajare si intretinere de infrastructuri sportiv-turistice:

Refaceri de marcaje pentru trasee de turism montan pedestru prin (re)vopsire de semne de marcaj, dezobstructia vizibilitatii lor, instalare de lespezi de marcaj, stalpi si sageti ( in masivul Gilau-Muntele Mare si Trascau, in special in perioada 1995-1998, in parteneriat cu alte cluburi clujene)
(Nota: Din 1998 s-a reglementat legal chestiunea marcajelor in sensul ca de ele trebuie sa se ingrijeasca consiliile judetene, motiv pentru care CCN nu s-a mai implicat, avand in vedere ca autoritatile nu au alocat resursele necesare)

Desfundare de poteci si drumuri blocate de vegetatie, curatare a unor partii de schi de bolovani si arbusti, amenajare de poteci, montare de balustrade, construire sau reparere de punti si podete, reamenajari de izvoare si puncte de popas, instalare de indicatoare si panouri informative ( in special in imprejurimile Clujului si in masivele Gilau-Muntele Mare si Trascau, in colaborare cu alte ONG si cu Salvamontul)

Echipare de sute de noi manse si trasee de escalada sportiva, incluzand deschideri de noi zone de catarare, si reamenajarea de zeci de trasee alpine vechi ( diverse zone din Muntii Apuseni).

Actiuni de salubrizare, plantari, amenajari in zone naturale supuse presiunii antropice:

Zeci de actiuni de salubrizare in diverse zone turistice si arii naturale protejate din Muntii Apuseni si imprejurimile Clujului, participare la actiuni de salubrizare si plantari de arbori in alte zone.
( Nota: CCN in mod deliberat nu si-a mediatizat aceste actiuni, considerand ca scopul lor principal este educarea ecologica a participantilor si impulsionarea autoritatilor, nu incercarea de a rezolva respectiva problema in locul acestora sau compensarea lipsei de civilizatie si ilegalitatilor comise de cei ce polueaza, taie abuziv etc.)

Instalarea de pubele si cosuri de gunoi in zone turistice ( de exemplu in statiunea Baisoara in 1996 si la Cheile Turzii in 1997, dand impulsul necesar pentru demararea unui sistem organizat de salubritate de catre autoritatile locale, care de atunci functioneaza, chiar daca nu la paramentri adecvati)

Semnalizari si bornari de rezervatii naturale ( identificare si marcare limite, instalare panouri de informare si avertizare).

Actiuni de teren de supraveghere, informare si educatie ecologica:

Activitati de supraveghere ecologica in imprejurimile Clujului si nordul Muntilor Apuseni, documentarea scrisa si fotografica a unor incalcari vizibile ale legislatiei

Ture si tabere de informare si educare ecologica pentru elevi in imprejurimile Clujului si Muntii Gilau-Muntele Mare (in colaborare cu diverse scoli clujene)

ACTIUNI INDOOR ("de sala"):

Informare, consultanta, cercetare si proiectare turistica:

Elaborare si oferire gratuita catre autoritatile locale si nationale, firme si ONG-uri, de documentatii pe teme de munte si turism activ (studiu toponimic al nordului Muntilor Apuseni, plan de dezvoltare a zonei turistice Baisoara, masterplan pentru cicloturism in Romania si proiect de retea nationala de trasee cicloturistice (RNTCR), plan de noua retea de marcaje turistice in nordul Apusenilor (RTTMM), concept de retea nationala de trasee de turism pedestru (RNTTPR), studiu complex sportiv, turistic si ecologic privind Cheile Turzii...)

Informare si consultanta turistica gratuita pentru mii de turisti, precum si pentru organizatii, autoritati publice si firme din tara si strainatate. In principal prin Internet si telefonic, dar si direct, in special in perioada 2001-2006, cand CCN a activat (in parteneriat cu CET) ca centru regional de informare turistica pe teme de turism activ ( fiind indicat ca atare in ghiduri precum Lonely Planet)

Identificare de potentiale pensiuni agroturistice in zone rurale montane fara infrastructura turistica, evaluarea acestora, acordarea de consultanta gratuita pentru proprietari pentru oficializare si operationalizare si promovarea lor gratuita prin cataloage, baze de date, targuri de profil si contacte cu agentii de turism specializate, precum si cursuri pentru intreprinzatorii in domeniu (In special pentru zona nordului Muntilor Apuseni, in perioada 1993-2004, de regula in cooperare cu alte ONG-uri).

Identificare, studiu, analiza si sinteza a zeci de mii de pagini de documente (text, harti, foto...) pe suport de hartie sau electronice pe teme turistice sau cu relevanta pentru turismul activ si sportul montan nemotorizat.

Informare, consultanta, cercetare si proiectare ciclourbana:

Analiza si sinteza a sute de documentatii si studii pe teme de utilizare a bicicletei ca mijloc de transport in mediul urban in zeci de tari, precum si a legislatiei rutiere, standardelor tehnice si bunelor practici in domeniu

Elaborarea de documente de pozitie si propuneri legislative si de politici publice privind promovarea utilizarii bicicletei in scop utilitar in mediul urban in Romania

Elaborarea proiectului de retea de cai de comunicatie pentru biciclete in Cluj-Napoca (CLUJBIKENET) si colaborarea si acordarea de consultanta la elaborarea unor proiecte de piste si retele de cai de comunicatie pentru biciclete in alte orase mari din Romania

Educatie ecologica si turistic-sportiva pentru public:

Retea de cercuri ecoturistice in scoli din Cluj-Napoca ( in parteneriat cu alte 2 ONG-uri, in perioada 1994-2005 - programul ECOCERC)

Informare si educatie turistica si ecologica in unitati de invatamant clujene de toate nivelele, prin sute de prelegeri, conferinte si proiectii video si foto.

Organizarea a sute de proiectii publice de imagini de bicicleta, turism, sport montan si mediu, precum si mai multe expozitii foto pe acest teme, in special in Cluj-Napoca, si participarea la sute de festivaluri, concursuri si expozitii colective foto, dia si video pe teme de turism, munte si mediu in tara.

Elaborare si postare de sute de materiale informative si educative pe forumuri specializate pe Internet pe teme de munte, turism, bicicleta, mediu, civice si de tineret si raspunsuri la mii de intrebari si mesaje in respectivele domenii.

Educatie, informare si consultanta pe teme civice, de tineret si dezvoltarea societatii civile:

Campanii de educatie civica pentru tineret ( de exemplu programul ALTIN de incurajare a participarii civice a tinerilor clujeni in procesul electoral, programul PROONG de stimulare e infiintarii si dezvoltarii de ONG-uri de tineret in judetul Cluj...).

Consultanta gratuita si sprijin prin suport informational si instruire in management asociativ pentru peste 150 de ONG-uri ( majoritatea clujene sau active in domenii similare cu ale CCN), incluzand de exemplu redactare de acte constitutive pentru zeci de asociatii de turism, mediu, munte si tineret...

Activitati de "watchdog" si demersuri pentru reprimarea ilegalitatilor:

Identificare, analiza si sinteza a informatiilor ( rezultate din activitatea proprie sau provenind de la terti) ce indica posibile sau certe incalcari ale legislatiei din domenii de interes CCN ( turism, sport, mediu, urbanism si amenajarea teritoriului, tineret, societate civila), informare / sesizare a institutiilor abilitate cu privire la cele constatate, mediatizarea cazurilor deosebite ( grave, repetitive sau cronice) si actiuni actiuni judiciare contra celor vinovati ( in cazuri in care autoritatile sesizate nu au actionat adecvat).

Astfel, CCN a obtinut in multe cazuri aplicarea de amenzi, retragerea unor avize si autorizatii, dispunerea stoparii si desfiintarii unor lucrari ilegale si luarea unor masuri de remediere si prevenire. Cand insa autoritatile sesizate nu au rezolvat adecvat problema sau erau ele insele autorii sau complicii ilegalitatii, CCN a si atacat in instanta in contencios administrativ si obtinut hotarari judecatoresti de anulare a numeroase acte administrative individuale sau normative emise abuziv de diverse autoritati publice sau obligarea acestora de a furniza informatiile, emite actele sau lua masurile pe care le refuzasera.

CCN a promovat si permanentizarea, institutionalizarea si raspandirea unor asemenea activitati in randul ONG-urilor de mediu. De exemplu initierea, alaturi de alte doua ONG-uri, a Garzii Ecologice de voluntari a judetului Cluj (1995) si demersurile de recunoastere oficiala a acesteia de catre autoritati, demersuri care in final au fost acceptate de acestea, dar intr-o varianta care nu permite o eficienta reala.

Activitati de lobby si advocacy:

CCN a avut sute de audiente, a scris mii de memorii, a participat la sute de intalniri, dezbateri publice, sedinte ale unor comisii si organe oficiale locale si nationale, a facut sute de propuneri pentru imbunatatirea legislatiei si practicii administrative in domeniul turistic, sportiv, civic si de mediu.

Actiunile de lobby au inclus organizarea de intalniri publice cu candidatii la alegeri locale si nationale, cu ministri si reprezentanti ai corpului diplomatic, zeci de audiente si sedinte la diverse ministere...

Printre altele, CCN a initiat si a obtinut instituirea a 13 noi zone naturale protejate in zona montana a judetului Cluj ( ex. Pietrele Albe, Cheile Vaii Stanciului si Cascada Rachitele, Cheile Lapustesti, Cheile Borzesti, Defileul Hasdatelor cu cascada Ciucas, Cheile Ocoliselului, Cheile Dumitresei...).

Conferinte, simpozioane si seminarii:

Organizarea unor simpozioane si conferinte pe teme de turism, sport montan, mediu, tineret si civic (ex. organizator a 3 simpozioane pe teme de turism si alpinism in Cheile Turzii, a 5 editii ale conferintei nationale de cicloturism, biciclism urban si promovarea bicicletei PRO VELO, coorganizator al tuturor editiilor Forumului Judetean ONG Cluj "Diagonale" 1998-2005...)

Participarea la sute de conferinte, simpozioane, traininguri si targuri, in tara si strainatate (ex. Targul International de Turism de la Berlin - ITB - editiile 2007, 2008, 2009, unde CCN a reprezentat proiectul traseului cicloturistic al Dunarii in Romania intr-un stand comun cu partenerii din Serbia, Croatia si Bulgaria; majoritatea conferintelor anuale ale Federatiei Europene a Biciclistilor in perioada 1997-2009, majoritatea editiilor Forumului National ONG in ultimul deceniu, zeci de conferinte internationale gen European Cultural Tourism Conference 1997, VeloMondial 2000, VeloCity 2009, Towards CarFreeCities II... )

Mediatizare si publicatii:

Mii de interviuri si participari la emisiuni radio si TV pe zeci de posturi diferite, realizarea unor cicluri de emisiuni radio si TV si difuzarea de materiale proprii informative si educationale, publicare de mii de articole in presa locala clujeana si sute de articole in cea regionala, nationala si internationala, pe teme de turism activ, sport montan, mediu, tineret si societate civila.

Editarea de harti, manuale, ghiduri (primul ghid turistic al masivului Muntele Mare 1996, prima harta cicloturistica a Romaniei 2003, prima harta cicloturistica a zonei Clujului in 2010), brosuri, afise, pliante pe teme de turism, sporturi montane, ecologie, management asociativ, corectarea bibliografiei existente

Parteneriate, networking si comunicare intrasectoriala:

Sute de colaborari, programe si proiecte comune cu diverse institutii si organizatii din tara si din strainatate, in toate domeniile de activitate CCN ( unele durand de mai mult de un deceniu)

Participare in numeroase federatii, coalitii, retele si grupuri de lucru ONG, multe initiate de CCN sau in care CCN detine roluri importante, precum si participare la comisii mixte functionand pe langa autoritati publice locale sau nationale ( pentru exemple a se vedea capitolul urmator).

Corespondenta intensa (in ultimii 10 ani aproape exclusiv prin e-mail) cu peste 1000 de persoane juridice romane si straine, mai ales ONG-uri ( arhiva cuprinzand peste 50.000 intrari si peste 10.000 iesiri).

Infiintare si / sau administrare de numeroase forumuri / liste specifice de discutii prin Internet, unele de importanta nationala si / sau cu sute de abonati (de exemplu administrarea principalei liste nationale de discutii prin e-mail pe tema de alpinism si escalada costila@yahoogroups.com , cicloturism si biciclism urban provelo@yahoogroups.com, parapanta rofreefly@yahoogroups.com, ecologism EcoRomania@yahoogroups.com, a principalelor liste locale clujene pe teme de munte - clujmont@yahoogroups.com, biciclete - clujbike@yahoogroups.com>, ONG de tineret - clujtin@yahoogroups.com etc.)

INITIERE, APARTENENTA SI FUNCTII DETINUTE IN DIVERSE STRUCTURI:

Biciclism turistic, utilitar si sportiv:

Initierea, in 2007, a Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), si asigurarea presedintiei ei inca de la infiintare

Reprezentarea Romaniei in Federatia Europeana a Biciclistilor ECF (1997-2009), incluzand participarea la numeroase congrese si adunari generale.

Initierea Coalitiei nationale de cicloturism si promovarea bicicletei PROVELO, in 1997, infiintata oficial in 2002, si asigurarea secretariatului acesteia inca de la infiintare

Reprezentarea Romaniei in Grupul de Coordonare a Retelei Europene de Trasee Cicloturistice de Lung Parcurs EURO VELO (din 1997) si in Grupul de Implementare in Europa de Sud-Est a Traseului Cicloturistic al Dunarii (din 2004).

Coordonarea pentru Romania, in 2000-2002, a Grupului International de Ciclocatarare (BIG)

Initierea, in 1997, a Retelei Nationale de Mountain Biking din Romania (RNMBR), si asigurarea in 1997-1998 a secretariatului acesteia.

Apartenenta la Federatia Romana de Ciclism si Triatlon (membru activ 2003-2005, pasiv din 2006 ca protest fata de neregulile din FRCT)

Turism activ & sport montan:

Initierea, in 2001, a Coalitiei cluburilor clujene de munte CLUJMONT, si asigurarea de facto a secretariatului acesteia

Reprezentarea in Romania, din 2003, a Grupului PRO CLIMBING de refacere a traseelor de alpinism din Romania ( asigurare secretariat, magazie, trezorerie)

Reprezentare, in 2002-2004, in Comisia de Patrimoniu a Federatiei Romane de Alpinism si Escalada (FRAE)

Reprezentare, in 1998-2003, in Comisia Judeteana de Omologare a Traseelor Turistice Montane Marcate Cluj (CJOTTMM) de pe langa Consiliul Judetean Cluj, precum si in cea interjudeteana "Muntii Apuseni".

Reprezentare, in 2002, in Comisia Judeteana pentru Anul International al Muntelui (CJAIM), de pe langa Prefectura Judetului Cluj

Reprezentare, in 1997-1998, in plenul largit al Consiliului Consultativ al Turismului (CCT) de pe langa Ministerul Turismului

Protectia mediului & dezvoltare durabila:

Initierea, in 1994, alaturi de alte organizatii, a Coalitiei ONG-urilor clujene de mediu, devenita in 2001 Coalitia ECO-CLUJ, si asigurarea timp de multi ani a secretariatului acesteia

Initierea, in 1995, alaturi de alte ONG clujene de mediu, a Garzii Ecologice de Voluntari a jud. Cluj, si participarea la aceasta in 1996-1998.

Initierea, alaturi de alte ONG clujene de mediu, in 1995, a Centrului Zonal de Supraveghere Ecologica Cluj (CZSEC), si participarea in 1995-1998 in consiliul director al acestuia.

Initierea, alaturi de alte ONG clujene de mediu, a reformarii Centrului Regional de Supraveghere Ecologica (CRSE), in 1997, si asigurarea controlului intern al acestuia in perioada 1997-2000.

Reprezentare, din 2010, in Consiliul Consultativ de Administrare (CCA) al Parcului Natural Muntii Apuseni (propus din 2004, acceptat din 2010 prin ordin al ministrului)

Reprezentare, din 2005, in Comisia Consultativa de Mediu a Consiliului Civic Local Cluj (CCL)

Reprezentare, in 2002-2005, in Comisia pentru Prevenirea Poluarii in Bazinul Hidrografic Tarnita-Gilau, de pe langa Consiliul Judetean Cluj

Reprezentare, in 1996-2000, in Comisia Judeteana de Protectia Mediului de pe langa Consiliul Judetean Cluj

Reprezentare, in 1995-1996 si 2000-2003, in Comisia Judeteana de Urbanism si Amenajarea Teritoriului de pe langa Consiliul Judetean Cluj (am putut avea un cuvant de spus relativ la multe proiecte de dezvoltare turistica in zona montana a judetului Cluj)

Reprezentare, in 1994-1996, in Comisia Pluridisciplinara privind Controlul Disciplinei in Constructii, Amenajarea Teritoriului si Protectia Mediului de pe langa Consiliul Judetean Cluj.

Reprezentare, in 1994, in Reteaua "Padis" a ONG de mediu preocupate de Muntii Apuseni

Reprezentare, in 1996-1998, in Grupul de Lucru pentru Transport Durabil in Cluj (GLTDC)

Reprezentare, in 1997-1998, in Grupul de Lucru pentru Protectia Raului Somes (GLPRS)

Propus, in 2001, de numeroase ONG, ca reprezentant ONG in Comitetul de Bazin Hidrogafic "Somes-Tisa" (CBST) de pe langa Directia Apelor Somes-Tisa (DAST)

Propus, in 2004, de numeroase ONG, ca reprezentant ONG in Comisia Judeteana de Urbanism si Amenajarea Teritoriului (CJUAT) de pe langa Consiliul Judetean Cluj

Propus, in 2004, de numeroase ONG, ca reprezentant ONG in Comisia Consultativa de Mediu (CCM) de pe langa Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca

Propus, in 2004, de numeroase ONG, ca reprezentant ONG in Comisia Tehnica Municipala de Judeteana de Amenajarea Teritoriului si Urbanism Cluj-Napoca (CTATU) de pe langa Primaria Municipiului Cluj-Napoca

Tineret:

Initierea, in 1997, a Consiliului Judetean al Organizatiilor de Tineret Cluj (CJOT), devenit in 2002 coalitia CLUJTIN, si asigurarea in 1998-2002 a presedinitiei CJOT iar in 2002-2003 a secretariatului CLUJTIN

Asigurarea, in 1998, a presedintiei Comisiei Centrale de Validare a Consiliului Tineretului din Romania (CTR)

Reprezentare, in 1994-1996, in Consiliul Consultativ de Tineret de pe langa Oficiul Judetean pentru Tineret si Sport Cluj (OJTS)

Dezvoltarea societatii civile:

Co-organizarea tuturor editiilor anuale ale Forumului Judetean ONG Cluj (1998-2005), initierea coalitiei DIAGONALE de coordonare a acestuia si asigurarea secretariatului ei in 2004-2005

Initierea, in 2002, alaturi de alte ONG clujene, a Grupului de Lucru pentru Finantari de la Bugetul Local (FBL), si asigurarea, in 2004-2005, a secretariatului acestuia

Reprezentare, in 2006, in Comitetul European al Clujului (CEC)

Reprezentare, din 2006, in Comitetul de Evaluare al Fundatiei pentru Parteneriat (FP)

Reprezentare, in 1997-1998, in Consiliul Consultativ al ONG-urilor clujene (CCONGC)

Report Listing   Data adaugarii: 25.2.2010  Vizualizari: 616

Rate now:  
0

RSS Feeds
Pentru abonare la Newsletter-ul CatalogONG introduceti numele si adresa de email.

Lista ONG
Anunturi ONG

Activati intr-un ONG?
 
Ce parere aveti despre noul design al paginii Catalog ONG?