Autentificare
Prima pagina > Catalog ONG > Advocacy > Federatia ONG pentru Dezvoltare din Romania - FOND
   video_ong
video_anunt
Avem 57 vizitatori online

Număr afişări conţinut : 59039

 

Federatia ONG pentru Dezvoltare din Romania - FOND

0

Federatia ONG pentru Dezvoltare din Romania - FOND


Strada: Strada Washington
Numarul: 38
Codul postal: 011796
Orasul: Bucuresti
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza Adresa Web
FOND este Platforma romana a Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare ce reprezinta organizatiile interesate sa devina din ce in ce mai active in domeniul cooperarii internationale si ajutorului umanitar.

În acest context, Federaţia îşi propune să promoveze valorile cooperării internaţionale pentru dezvoltare în România şi să dezvolte în acelaşi timp capacitatea ONG-urilor din ţara noastră de a se implica în acest domeniu şi să creeze cadrul pentru un parteneriat şi dialog cu actorii naţionali guvernamentali şi europeni. În acest sens, conform H.G.Nr.747/2007, FOND este partener al Guvernului României în eforturile de dezvoltare a politicii naţionale de cooperare pentru dezvoltare.

Strategia Platformei vizează susţinerea şi dezvoltarea campaniilor de conştientizare, atât a publicului general, dar şi a instituţiilor implicate în acordarea de asistenţă pentru dezvoltare şi ajutorare. Mai mult decât atât, FOND încearcă să colaboreze îndeaproape cu organizaţiile şi experţii locali din noile state membre UE şi din statele mai vechi.

FOND a fost constituita in anul 2006 iar in prezent, Federatia are 42 organizatii membre.

FOND este membru observator in CONCORD - Confederatia Europeana a ONG pentru Dezvoltare si Ajutor Umanitar - una dintre cele mai active confederatii la nivel european, facand parte din mai multe grupuri de lucru: Funding for Relief and Development, DEF (Development Education Forum), EPAN (Enlargement, Pre - accession and Neighborhood), Aid Watch.

De asemenea, FOND reprezinta GCAP in Romania - Global Call to Action Against Poverty, o alianta internationala ce deruleaza campanii de informare si constientizare pe tema eradicarii saraciei.

Misiunea FOND este de a contribui la dezvoltarea si implementarea unei politici coerente si eficiente a Romaniei in domeniul cooperarii pentru dezvoltare internationala si ajutorului umanitar, de a creste capacitatea organizatiilor membre de a educa publicul larg cu privire la cooperarea pentru dezvoltare internationala, prin implementarea de proiecte si programe specifice, networking, instruire, cercetare, dezvoltare de politici publice si activitati de advocacy.

FOND cuprinde trei grupuri de lucru: Grupul Cooperare Internaţională, Grupul Educaţie pentru Dezvoltare şi cel de Policy/Advocacy.

Proiecte/ Activitati derulate de FOND:

- “Development Cooperation in Romania: Building FOuNDation for Policy Work" (2008-2009) - si-a propus crearea si dezvoltarea instrumentelor prin care organizatiile membre sa se implice din ce in ce mai activ in domeniul cooperarii pentru dezvoltare, precum si imbunatatirea colaborarii cu autoritatile publice din Romania si organizatii internationale active in domeniu.

ImprEUna – Forumul ONG Romania – R. Moldova – a fost lansat in anul 2010 cu scopul de a imbunatati comunicarea si colaborarea intre ONG din Romania si cele din R. Moldova pentru a defini o agenda comuna si prioritati de actiune.
Evenimentul a fost sprijinit financiar de Ministerul roman al Afacerilor Externe.

Forumul ONG de la Marea Neagra fost lansat in anul 2008 la initiativa Grupului de Lucru FOND Moldova-Georgia (ce a devenit ulterior Grupul Cooperare Internationala) si a devenit o oportunitate pentru organizatiile neguvernamentale din bazinul Marii Negre dar si pentru actorii statali de a dezvolta parteneriate durabile in aceasta regiune.

Scoala Romana de Dezvoltare - este un eveniment anual initiat de Ministerul roman al Afacerilor Externe in anul 2008 ce isi propune crearea unui spatiu de dezbateri despre provocarile politicii de cooperare pentru dezvoltare si crearea de noi parteneriate cu actori relevanti. Incepand din anul 2010 MAE organizeaza impreuna cu FOND aceasta Scoala.

Proiectul "Fii cetatean global! Ia atitudine impotriva saraciei extreme" (2009) – a avut drept scop implicarea si responsabilizarea tinerilor cu privire la lupta impotriva saraciei extreme folosind metode de educatie non-formala interactive si dinamice.

Seminarul National pe tema educatiei globale/pentru dezvoltare (2010) - a urmărit promovarea conceptului de educatie globală/educatie pentru dezvoltare în noile state membre UE.

Alte activitati: celebrarea Zilei Africii (25 mai), seminarii, traininguri pentru consolidarea activitatii membrilor in domeniul cooperare pentru dezvoltare si educatie pentru dezvoltare, actiuni de informare in randul cetatenilor.


www.fondromania.org
www.fiicetateanglobal.wordpress.com

Report Listing   Data adaugarii: 2.5.2011  Vizualizari: 1104

Rate now:  
0

RSS Feeds
Pentru abonare la Newsletter-ul CatalogONG introduceti numele si adresa de email.

Lista ONG
Anunturi ONG

Activati intr-un ONG?
 
Ce parere aveti despre noul design al paginii Catalog ONG?