Autentificare
Prima pagina > Catalog ONG > Advocacy > Asociatia Pro-vita - Filiala Bucuresti
   video_ong
video_anunt
Avem 71 vizitatori online

Număr afişări conţinut : 58740

 

Asociatia Pro-vita - Filiala Bucuresti

10

Asociatia Pro-vita - Filiala Bucuresti


Strada: Zmeica
Numarul: 12
Codul postal: 041107
Orasul: Bucuresti
Judetul/Sectorul: 4 Romania
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza Adresa Web
Persoana de contact: Bogdan I. Stanciu
Telefon: 0728673673
Fax: 0318152780
SCOP. Filiala din Bucureşti a Asociaţiei “Pro-Vita pentru născuţi şi nenăscuţi” este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, independentă, cu profil creștin și social, care are ca scop promovarea valorilor vieţii umane, ale familiei şi vocaţiei parentale, în special a dreptului la viaţă al tuturor fiinţelor umane de la concepţie până la moartea naturală.

MISIUNE. Să ocrotească copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

VALORI. Activitatea Pro-vita se întemeiază pe următoarele valori: viața umană de la începuturile sale (de la concepție), ca valoare supremă; familia, ca centru al organizării sociale; educația, ca instrument pentru dezvoltarea personală; credința în Dumnezeu, ca fundament al întregii vieți.

Mijloace prin care Filiala acţionează pentru îndeplinirea obiectivelor sale:

1. Activităţi umanitare şi de caritate. Filiala sprijină financiar şi logistic centrele de asistenţă şi plasament ale Asociaţiei-mamă aflate în satele Valea Plopului şi Valea Screzii, jud. Prahova. De asemenea, începând cu anul 2011, Filiala București derulează un program umanitar propriu, pentru mame cu copii născuți sau nenăscuți, aflate în dificultate, în casa socială din satul Valea Părului, jud. Teleorman.

2. Educație și informare. Pro-Vita îşi propune conştientizarea opiniei publice cu privire la dreptul la viaţă al copilului nenăscut, precum şi abordarea oricăror altor subiecte legate de protejarea valorilor vieţii, prin organizarea de cursuri de pregătire, seminarii, dezbateri, manifestaţii publice etc. Un loc special îl ocupă prevenirea comportamentelor de risc pentru adolescenţi şi tineri şi sprijinirea dezvoltării personale prin construcţia unor principii solide despre sexualitate, valorile morale şi sociale - programul "Vreau să aflu!"

3. Consiliere psihologică. Pro-vita acordă consiliere de specialitate în criza de sarcină precum şi consiliere post-avort, atât individuală cât și de cuplu.

4. Implicare în decizii. Pentru Pro-vita, politica ar trebui să aibă, în primul rând, o vocaţie de servire a interesului public şi a valorilor societăţii. Ne dorim ca politica autentică să afirme, dintr-o perspectivă creştină despre om şi societate, demnitatea persoanei şi importanţa unor valori universale precum libertatea, solidaritatea şi justiţia. De aceea, Pro-vita monitorizează activitatea Parlamentului şi a autorităţilor publice centrale şi este în contact cu acestea, pentru influenţarea factorilor de decizie, în vederea propunerii, susţinerii sau respingerii de iniţiative legislative, în conformitate cu scopul Asociaţiei. Această activitate poartă numele de lobby. Filiala este acreditată pe lângă Camera Deputaţilor.

5. Reprezentarea în instanţă. Pro-vita declară şi formulează acţiuni, cereri, petiţii şi apărări necesare în faţa instanţelor de judecată competente, conform cu principiile promovate de Asociaţie.

6. "Medici pentru Viață". Ordinul "Medici pentru viață" este o structură informală atașată Asociației, care își propune apărarea vieții umane în toate stadiile sale, din momentul concepției până la moartea naturală, în conformitate cu jurămintele și deontologia medicale autentice.


Report Listing   Data adaugarii: 25.2.2010  Vizualizari: 914

Rate now:  
0

RSS Feeds
Pentru abonare la Newsletter-ul CatalogONG introduceti numele si adresa de email.

Lista ONG
Anunturi ONG

Activati intr-un ONG?
 
Ce parere aveti despre noul design al paginii Catalog ONG?